„Лудогорец“ загуби от „Цървена звезда“, а ЦСКА с равенство

08:21, 01 окт 21 / Спорт 25 2011 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Лудогорец“ записа домакинска загуба във втория си мач в групите на Лига Европа, отстъпвайки с 0:1 срещу „Цървена звезда“. Българският шампион не се представи на висота, в големи периоди от срещата беше надигран от първенеца на Сърбия, а когато имаше шансове, не се възползва от тях. За 90 минути „Лудогорец“ отправи само един точен удар. Единственият гол в двубоя отбеляза Гелор Канга в 64-ата минута.

Двубоят в Разград беше изгледан от президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който по-рано през деня е имал среща с клубове от региона. Това беше първи мач в европейските турнири на български тим, който Михайлов изгледа на живо от няколко години.

Успехът е втори за „Звезда“ в група F на турнира, като сръбският я оглавява с пълен актив. „Лудогорец“ остава с една точка, която спечели в първия си мач с „Мидтиланд". Междувременно датският тим загуби от „Брага“ с 1:3. Така след два мача „Лудогорец“ е трети, с по-добра голова разлика от „Мидтиланд“.

В следващия си мач българският първенец приема „Брага“ на 21 октомври.

За трети път „Лудогорец“ срещна „Цървена звезда“ в европейските турнири. В същото време българският тим записа и първа загуба от сръбски съперник, след като дотук беше с три победи и три равенства.

Българският тим беше воден от треньора си Валдас Дамбраускас, който се завърна след двуседмично отсъствие, прекарвайки коронавируса. „Лудогорец“ започна с трима бранители и наситена халфова линия, като в предни позиции действаха Пиерос Сотириу и Бернард Текпетей, пише „Дневник“.

„Цървена звезда“ беше без четирима основни играчи, заразени с коронавирус, а основният нападател Милан Павков остана на пейката.

Домакинско равенство усложни задачата на ЦСКА в Лигата на конференциите

ЦСКА завърши наравно 0:0 с „Бодьо Глимт“ във втория си мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ се оформи като голяма битка между двата тима без да има много красиви изпълнения и техничен футбол.

Съставът на гостите беше една идея по-активен, като създаде повече положения. В добавеното време на мача гол на норвежците беше отменен.

Равенството носи първа точка на червените в турнира, но усложнява и ситуацията на българския състав. Той заема трето място в групата си, а шампионът на Норвегия е с 4 точки. Лидер е „Рома“, който постигна втора победа - 3:0 над „Зоря“ (Луганск).

В следващия си мач ЦСКА е домакин на „Зоря“ на 21 октомври.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама