Спецов: НАП не е бухалка

18:00, 01 окт 21 25 1853 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Шефът на НАП отхвърли обвиненията, че агенцията се ползва като бухалка. Румен Спецов потвърди, че се очаква приходите в НАП до края на годината да са с над 2 млрд. лева повече.

„Правят се преизчисления във връзка с новите инфлационни процеси, покачване на цени. Планът ще бъде изпълнен, дори преизпълнен”, каза Спецов в Свищов.

Спецов погва борсите за плодове и зеленчуци

Той заяви, че усилията за събираемост продължават. Но отказа да разкрие какви са новите схеми за укриване на данъци, които е разкрил откакто е начело на НАП. „Ако ги кажа, ще станат достояние на всички. Предпочитам да останат наша работна тайна”, каза той, цитиран от Нова телевизия.

Запитан каква сума е върната обратно в хазната, откакто той оглавява НАП, Спецов каза: „Въпросът няма точен отговор, точни проценти, точни суми. Ние се развиваме във всеки бранш, във всяка дейност от икономическия бранш. Ще бъдем безкомпромисни”, каза шефът на НАП.

Ще съди всички, които го наричали „мошеник

„Мълчах, защото смятам, че не е работа на изпълнителния директор на НАП, натоварен със специфични задачи в нелеко време, да ходи по медии и да дава обяснения за нещо, което не е извършил. Пак потвърждавам, че нямам никакви притеснения относно моите действия и за дейността на фирмата. Аз не съм ощетил бюджета, всички данъци са платени." Това каза по-рано Спецов в интервю за вестник „24 часа. Това е първият му коментар, след като беше назначена проверка за това дали една от фирмите му има данъчни задължения. Вчера „24 часа“ и bTV, позовавайки се на доклад от Националната следствена служба, съобщиха, че не е открито да има нарушения и задължения на фирмата „Гранекс трейдър“.

Министър Петков с пълна подкрепа за Спецов

Спецов казва, че не е запознат с констатациите на проверката, но посочи, че пред следователите обяснил, че не е извършил нищо незаконно. „Ще си потърся правата по съдебен ред срещу хората, които си позволиха да ме нарекат мошеник и измамник и изрекоха куп други обидни квалификации", уточнява още щефът на НАП.

Искал да развива зърнен бизнес, но не намерил финансиране

„Продадох фирмата „Гранекс трейдър“, защото не успях да набавя финансиране за започване на производство на фуражи“, разказва Спецов. Споделя, че е закупил фирмата именно заради предмета ѝ на дейност- търговията със зърно, защото се е запознавал с този бранш, когато е участвал в работна група за Закона за търговията със зърно.

Фирмата е имала големи обороти, но малки постъпления, защото маржинът при зърното като стока е бил много малък. След като не успява да намери финансиране за производство на фуражи, той решава да продаде компанията.

НАП не е установила никакви нарушения с ДДС, а всички данъци на фирмата са платени, категоричен е Спецов. Той твърди, че не познава купувача на неговата фирма, който сам го е намерил и не му е искал свидетелство за съдимост.

Спецов потвърди за заплаха от бизнесмен към семейството му

В отговор на въпрос защо атаката срещу него заради старата му фирма започва сега, шефът на НАП казва: „Атаката не е към личността на Румен Спецов, а към служебното правителство и негов член“.

Румен Спецов е бил заплашван

“Мога да потвърдя, че има заплаха от бизнесмен към мен и семейството ми, но информацията по случая е класифицирана“, разкрива още Спецов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама