Затварят за дълго Прохода на Републиката

08:33, 04 окт 21 25 1785 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Проходът на Републиката се затваря за движение от днес до края на месеца за ремонт на 22 километра от северната му страна в област Велико Търново.

На Прохода на Републиката ще се извърши машинно изкърпване на асфалтовата настилка, ще се подменят дилатационни фуги на мостовите съоръжения, ще се положи нова хоризонтална маркировка, ще се укрепват откоси и ще се поставят нови предпазни мрежи, ще се ремонтират крайпътните канавки и мантинели, посочи директорът на Областното пътно управление във Велко Търново Венцислав Ангелов.

Този ремонт е наложителен от гледна точка на безопасното преминаване през него. Фирмата, която ще изпълнява ремонтните дейности, се е ангажирала в най-кратки срокове да извърши ремонта – количествено и качествено“, обясни той пред БНР.

Леките автомобили могат да преминават през прохода „Шипка“. Тежкотоварните автомобили ще се отбиват през Ришки проход и Котленски проход, които са подготвени за преминаване.

Ремонтът на Прохода на републиката се планира да приключи на 31 октомври, финансира се от Пътната агенция с 2,1 милиона лева.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама