Даровити ученици и студенти завършиха успешно Лятната академия на А1

12:32, 04 окт 21 25 1514 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

16 даровити ученици и студенти получиха своите сертификати за успешно завършване на Лятната академия на А1. В продължение на три месеца те надграждаха уменията си и натрупаха ценен опит в реална бизнес среда, като работиха по ключови за компанията проекти. Техни ментори бяха едни от най-утвърдените професионалисти на А1 в сферата на информационните технологии, финансите, мрежата и услугите.

С Лятната академия А1 за трета поредна година предоставя възможност на талантливи млади хора да работят по разнообразни реални проекти от ключово значение за компанията и така да придобият практически опит. Участниците в третото издание на инициативата бяха представители на Техническия университет – София, Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС), които са се отличили с блестящи резултати. Както и при предишните издания на инициативата, над 80% от участниците се присъединяват към екипа на А1 за постоянно.

По време на официалното закриване на третото издание на Лятната академия, което се проведе онлайн, Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България, поздрави участниците с успешното завършване на програмата.

„Надявам се, че светът на технологиите и Лятната академия на А1 са били вдъхновяващи за хората на старта на професионалния им път. Гордея се, че А1 традиционно подкрепя десетки млади таланти и се радвам, че с всяка следваща година можем да ги ангажираме с все по-интересни и вълнуващи проекти, с които те да натрупат практически опит в реална бизнес среда. Обученията, които организирахме за участниците, синтезират опита на редица утвърдени професионалисти в своята област и съм уверена, че ще им бъде полезен и занапред. Вярвам, че стремежът към развитие и надграждането на уменията, са важна съставка в „рецептата“ за успех и съдейки по личните си впечатления от участниците и от обратната връзка на техните ментори, в Лятната академия на А1 имаме щастието да общуваме с бъдещите творци на иновации, много от които вече ще са и наши колеги.“, заяви Миглена Узунова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България.

В онлайн събитието се включиха и Васил Нейчев, старши мениджър в направление „Информационни технологии и дигитална трансформация“ и Росица Русенова, мениджър екип в направление „Мрежа и услуги“ в А1 България. Те поздравиха участниците с успешното завършване на Лятната академия на А1 и изразиха увереност, че млади таланти със смели идеи, технологични познания и желание да допринасят за развитието на иновациите и дигитализацията, дават увереност за бъдещето на ИТ и технологичния сектор в страната.

В допълнение към практическия опит, който придобиха по време на Лятната академия при работата си в направленията „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Мрежа и услуги“, и „Финанси“ в А1, те преминаха и шест специализирани обучения, които да им помогнат да развият важни умения и да ги подготвят за следващата стъпка в кариерното им развитие. Сред темите бяха презентационни умения, насоки за ефективна бизнес комуникация, и основните поведенчески стилове.

Лятната академия на А1 води своето начало от 2019 г., като през годините в нея участват студенти и ученици с интереси в сферата на информационните технологии, мрежа и услуги, финанси и маркетинг. Покана за участие в Лятната академия на А1 получават едни от най-изявените таланти, които имат не само отлична теоретична подготовка, която са демонстрирали по време на партньорски инициативи, но и високо ниво на интерес и мотивация. В рамките на програмата участниците получават месечно възнаграждение за труда си, служебна карта и телефон, допълнително здравно осигуряване и други социални придобивки.

Други възможности, с които А1 традиционно подкрепя развитието на млади таланти в началото на кариерния им път, са разнообразни младежки инициативи, сред които са партньорства с водещи университети, целогодишна стажантска програма и др. Стажантската програма на А1 се провежда вече от над 15 години. Всяка година тя предоставя възможност на десетки активни и амбициозни млади хора да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда. От началото на стажантската програма през 2005 г. досега в стажантската програма на А1 са се включили общо над 1100 стажанти, от които повече от 30% са останали на постоянен договор след приключване на стажа си. Програмата е целогодишна, платена и продължителността ѝ е съобразена с индивидуалните предпочитания.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама