Регистрираха Герджиков за президентските избори

13:22, 04 окт 21 / Политика 25 1799 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Регистрираха проф. Анастас Герджиков за президентските избори в ЦИК. За да подадат документи за регистрация в Централната избирателна комисия пристигнаха Радомир Чолаков, проф. Николай Овчаров, проф. Амелия Личева и проф. Владимир Атанасов от Инициативния комитет.

„Смятаме, че България заслужава да бъде представена пред останалия свят от проф. Герджиков, България заслужава той да бъде подпомаган в дейността си от достойна жена като Невяна Митева“, заяви Радомир Чолаков от Инициативния комитет, предаде БГНЕС.

Президентът трябва да бъде приет от всички социални групи. Не може президентът да казва, че не желае подкрепа от този или онзи, той трябва да бъде подкрепен от всички, добавиха от Инициативния комитет. Сегашният президент Румен Радев има зад себе си правителство, което може би не е силно и работещо, подчертаха те. 

От инициативния комитет увериха, че двамата кандидати ще водят „абсолютно конструктивна и делова“ предизборна кампания. Не мисля, че те ще отправят каквито и да е забележки към останалите кандидати. Важно е българският народ да избере хората, които иска да го представляват пред света и вътре в страната. Нашите кандидати ще се покажат достойни и точни за тази функция, добави Чолаков.

В комитета влизат общо 66 души, а засега, освен от ГЕРБ, политическа подкрепа от друга партия не е заявена. Разноските за кампанията ще поеме инициативният комитет, обясни още председателят му. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:43, 05 окт 21

Защо инициативен комитет това си е герб нали Чоаков води групата

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама