MAX Sport ще излъчва волейболната Шампионска лига при мъжете и жените

15:12, 04 окт 21 / Спорт 25 2417 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

MAX Sport ще излъчва Шампионската лига по волейбол през следващия сезон. А1 придоби правата за най-силния европейски клубен турнир по волейбол за една година, като те включват надпреварата и при мъжете, и при жените.

Предаванията започват още на 5 октомври и то с участието на родния шампион Хебър. Именно тимът от Пазарджик е българският представител при мъжете в надпреварата през този сезон, като ще започне участието си от първия квалификационен кръг. Форматът на турнира включва серия от три предварителни кръга, последвани от групова фаза. Групите са общо 5 с по 4 отбора. Общо 18 тима имат гарантирано място в груповата фаза, а останалите 2 места ще бъдат попълнени от 2 отбора, преминали през предварителните кръгове, в които участва и Хебър.

Предварителните кръгове са на директна елиминация на разменено гостуване. Българският отбор започва участието си в Испания, където ще гостува на местния шампион Гуагуас Лас Палмас. Мачът е на 5 октомври от 21:30 часа и ще бъде излъчван пряко по MAX Sport 2. Реваншът в България е на 14 октомври от 19:00 часа.

Освен мача на Хебър, спортните канали на А1 ще излъчват още две от първите срещи от първия кръг на турнира. На 6 октомври от 20:00 часа по MAX Sport 1 е предаването на Аркада Галац (Румъния) – Карловарско (Чехия), а от 19:00 часа по MAX Sport 2 е мачът Младост Бръчко (Босна и Херцеговина) – Олимпиакос (Гърция).

Груповата фаза вече има гарантирано класно българско участие. В две от групите дори ще има сблъсъци на българи един срещу друг. В група В ще се изправят капитанът на националния ни отбор Цветан Соколов с неговия Динамо Москва срещу Мартин Атанасов, който играе за Зираат Банкасъ Анкара, докато в група Е един срещу друг ще излязат Матей Казийски с Трентино и Красимир Георгиев с Кан. Останалите родни представители са Радослав Парапунов, който играе за сръбския Войводина, и Пламен Константинов, който е на треньорския пост на руския Локомотив Новосибирск.

В Шампионската лига при жените има гарантирано участие на български отбор. Шампионките от Марица са в група D, като това им осигурява минимум 6 мача в турнира. Съпернички на пловдивчанки са Фенербахче (Турция), Безие (Франция) и Динамо Казан (Русия). Първият мач на Марица е гостуване на Безие, като предстои от Европейската волейболна конфедерация (CEV) да насрочат точната дата и час на двубоя. Груповата фаза на турнира трябва да се проведе между 23 ноември и 15 февруари. Напред в надпреварата както при мъжете, така и при жените, ще продължат победителите в 5-те групи плюс най-добрите 3 отбора, заели 2-ра позиция, като по този начин те ще оформят 1/4-финалите на турнира.

Всичко най-интересно при мъжете и жените от първия кръг до финала ще бъде излъчено по MAX Sport.

В женския турнир първият мач в ефира на MAX Sport е между украинския Прометей и словенския Камник. В състава на Прометей личат имената на цели 3 български националки – Лора Китипова, Нася Димитрова и Жана Тодорова, а треньор е националният селекционер Иван Петков. Мачът в Украйна е на 7 октомври от 19:00 часа и зрителите ще могат да го гледат по MAX Sport 1.

Волейболът е важна част от съдържанието на спортните канали на А1. Преди по-малко от месец зрителите на MAX Sport имаха възможност да гледат европейските първенства при мъжете и жените, а в последните години част от програмата неизменно е и FIVB Лига на нациите. Освен волейбол, спортните канали излъчват още богато съдържание на интригуващи спортни турнири и събития. Зрителите на MAX Sport могат да гледат баскетбол от България с Националната баскетболна лига и на най-високо континентално ниво с Евролигата. Част от програмата са всички най-интересни тенис турнири на ATP, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL, американски футбол от NFL и бойни галавечери от UFC. Феновете на моторните спортове пък се радват на MotoGP, WRC, NASCAR и спидуей, а почитателите на футбола – на UEFA Шампионска лига, Лига Европа, Лигата на конфенециите, испанската Ла Лига, италианската Сериа А и Копа Италия, нидерландската Ередивизи, Купата на Франция, Купата на Турция, а освен това американската Major Soccer League и континенталните клубни надпревари на Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама