Всяка втора играчка, купена по интернет, е опасна за децата

18:30, 05 окт 21 / Любопитно 25 1653 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Почти половината от играчките, закупени от трети страни онлайн, са опасни за игра от деца, установи ново проучване.

Докладът, поръчан от Британската асоциация за играчки и хобита (BTHA), установява, че много от купените по интернет подаръци могат да задавят, удушат, изгорят, отровят детето, или от тях да го удари ток, предаде Скай нюз.

От 255 играчки, избрани, проверени и тествани на случаен принцип, 88% не отговарят на никакви стандарти, а 48% са опасни за игра. Докладът тества артикули, закупени чрез Amazon, eBay, AliExpress и Wish, BTHA.

Осем нови тенденции при играчките и настолните игри

Наскоро двегодишно дете едва бе спасено, след като майката купила магнити във формата на сладкиши, а детето ги погълнало. Рентгенова снимка показа, че магнитите са толкова силни, че са се свързали един за друг в стомаха на детето и са разкъсали три части от червата.

Понастоящем няма международна законова разпоредба, която да принуждава онлайн магазините да проверяват безопасността на продуктите, пише БГНЕС.

Много от онлайн магазините са базирани в чужбина - извън юрисдикцията на местните закони.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама