Победата на Радев ще е по-трудна - Герджиков и Панов не са за подценяване

09:39, 06 окт 21 / Политика 25 1809 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Победата на Радев сега ще е по-трудна, и проф. Анастас Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване. Първият път до голяма степен Радев беше безалтернативен. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Благодарение на нас Румен Радев стана президент, ние сме свързани“, посочи тя в ефира на БНТ.

Задължително трябва да направим правителство. Президентските избори изместват парламентарните, но съществените въпроси се решават в парламента, важни са програмите на партиите“, коментира Нинова. 

Кирил Петков е готов да бъде премиер

„Странен е фактът, че „Продължаваме промяната“ сключват предизборно споразумение без да са показали програма, само разбрахме, че дадоха постове“, допълни Корнелия Нинова. И ние не желаем предизборно споразумение с „Продължаваме промяната”. След изборите като видим резултатите сме готови с всеки да разговаряме, странно е, че ПП сключват предизборно споразумение без да са показали програма. За какво го сключват? Само раздадоха постовете“, посочи Нинова.

Опит за напрежение между Радев и БСП в навечерието на изборите?

По думите ѝ няма нова интрига по оста президентство - „Позитано“, тъй като „едва ли президентът знае какво прави всеки областен управител в страната“. Ще решим въпроса със сградата по съдебен ред, поясни лидерът на БСП.

Тя коментира досиетата „Пандора“ така: „Няма да повлияе значително на предизборната кампания, трябва да се направи разследване, да се вземат по-сериозни мерки, проблемът е хроничен. Истинското решение е закриването на офшорните зони“.

По думите ѝ темата за съдебната реформа стои на дневен ред.

„Ако парламентът се формира втората половина на ноември ще имаме късо време за бюджета, настояваме да се започнат разговори за бюджета за 2022 година. Необходимо е намаляване на ДДС на енергоносителите, трябва да се намалят данъците. Раздават се постове, това не е работещо. Ние подкрепяме Радев, но няма да спестим критика към служебния кабинет. Нито едно правителство - нито служебно, нито редовно, не е „свещена крава“, добави Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че водачите на листи на предстоящите избори са обсъдени с местните структури. По думите на Корнелия Нинова предстои разширяване с още 3 партии на голямата лява коалиция.

Когато стане факт, ще го съобщя“, каза още лидерът на БСП.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама