Европейските COVID сертификати са безсрочни

15:37, 06 окт 21 25 2083 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Законодателството на Европейския съюз не предвижда срок на годност на сертификатите, издадени на напълно ваксинираните срещу COVID-19. Това стана ясно от изявление на Европейската комисия, след като няколко страни в съюза решиха да преминат към поставянето на трета допълнителна доза ваксина.

Пътуването до Великобритания - все така сложно

„Засега няма отговори колко дълго трае имунитетът срещу това заболяване, дали при всички хора отговорът на ваксините е еднакъв“, посочват от ЕК. В ЕС ограничена валидност имат единствено сертификатите за преболедуване.

Патово: Два COVID теста, за да летиш до Великобритания?

По-рано тази седмица Европейската агенция по лекарствата одобри поставянето на допълнителна доза ваксина на вече имунизираните, оставяйки свобода на националните власти дали да се ограничат само до хората с отслабен имунитет и най-възрастните, за които бустерните дози са силно препоръчителни, или да ги предложат на цялото население. Държавите от ЕС засега предлагат възможността за подсилваща ваксина на най-застрашените от тежко боледуване и на възрастните хора, пише БТА. 

Covid-19 по света: Ваксинационният сертификат навлезе с пълна сила в редица страни

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама