Големите кавички на седмицата (4 - 8 октомври)

13:30, 09 окт 21 / Големите кавички 25 2952 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (27 септември - 1 октомври)

Духът на Аристотел срещна духа на Винету“, така служебният министър на културата проф. Велислав Минеков коментира номинацията на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков за президент, подкрепена от ГЕРБ-СДС. 

Козът, който Борисов извади от ръкава си

Това е падение, жалко за г-н Герджиков. Смятам, че ректори и директори на училища не трябва да влизат в политическа битка. В краткото минало видях как може да се изберат ректори, посредством политически натиск, как да бъде обработен Студентският съвет, как да бъдат притиснати преподавателите, дори да има лек протест, дори да се измисли донос. Това се е случвало с ректори в страната“, посочи той.

„Страната ни е лидер в Европа по смъртност от COVID-19, а основната причина за това е слабата профилактика и ваксинация. България играе филм, който се нарича „Умирай лесно”. Профилактиката е на много ниско ниво. А профилактиката е дистанция, маски и миене на ръце. Превенцията е ваксинацията”. Това коменитра пулмологът д-р Александър Симидчиев във връзка с ръста на новозаразените и приетите в болница.

„Трябва да има съдебна реформа, ама тя не се яде. Всеки българин, не само пенсионерите, го интересува дали може да си храни семейството, а той няма да може“. Това коментира Мика Зайкова от "Има такъв народ" във връзка с приоритетите на следващото управление.
 
По думите ѝ подкрепеният от ГЕРБ кандидат-президент проф. Анастас Герджиков "се качва на каруца, която върви назад".

„Създадоха си партия, която също е част от проблема, защото тези двама господа всеки ден или се забъркват в някакъв скандал с гражданство, с нарушения на закона, с конституционни проблеми, с офшорни фирми, с откровени лъжи, че те са актуализирали бюджета, или с нещо друго. Тези харвардски Бони и Клайд в един момент започнаха да доминират политическия дневен ред в държавата. Според мен прекалено рано и превъзбудено го направиха и се изчерпаха елементите на това шоу. Мисля, че удариха тавана и в момента им предстои едно обратно вървене надолу по отношение на електоралното доверие“, каза политологът и бивш шеф на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев относно бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков и тяхната новосъздадена партия „Продължаваме промяната“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама