И Валери Симеонов влиза в президентската надпревара

12:59, 07 окт 21 / Политика 25 2088 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Валери Симеонов е кандидатът за президент на коалиция „Патриотичен фронт“, в която участват НФСБ, БНДС „Целокупна България“ и БДС-Радикали. 

Негов вицепрезидент ще е Цветан Манчев, който беше представен като медиатор и член на Атлантическия клуб.

„Смятаме, че с Цветан Манчев можем да работим за единството на нацията, както се изисква Конституцията, да сме сериозен коректив на изпълнителната и законодателната власт, да защитават суверенитета на България в международен план“, заяви Симеонов.

От обединението подчертаха, че кандидатите им са достойни хора, които носят у себе си любовта към България.

„Патриотичен фронт“ се завръща, но в нов формат

„Ние направихме всичко възможно, преди да бъдат издигнати кандидатури, да поканим нашите бивши партньори. За съжаление, нашата покана не беше приета. Ние последни си заявихме решението, изчаквайки, но те се регистрираха самостоятелно много по-рано. Което не означава, че ние няма да работим за широко патриотично обединение. Защото като няма патриоти, в Народното събрание е масово бездействие. Трябва да има патриоти в парламента“, смята Симеонов, цитиран от Нова телевизия.

НФСБ отново поиска предизборно патриотично обединение

Другите кандидати

Според Симеонов другите кандидати имат биографии на частни лица, а той разчита на подкрепа заради свършеното от него „много за родината“. „Не виждам с какво могат да се похвалят до момента издигнатите кандидат-президентски двойки, като хора с каузи в сегашния си живот, а не по визия и думи“, коментира той.

Валери Симеонов разкритикува настоящия държавен глава, че не използвал напълно и малкото правомощия, които има. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама