Кениец спечели Софийския маратон

14:00, 10 окт 21 / София 25 2083 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кениецът Дънкан Коеч спечели 38-ото издание на Софийския маратон. Той измина дистанцията от 42,195 км за 02:15:47. Той бяга за 3-та година в София.

„След финала се чувствам много добре, защото когато спечелиш силите ти се връщат. Беше много студено, но всъщност мислих само как да финиширам. Не беше много лесно да се бяга, особено по паветата, които са много хлъзгави“, каза Дънкан Коеч пред bTV.

При жените първа финишира туркинята Ердан Тубай, а на по-малко от минута след нея и българката Милица Мирчева. Със своето време тя оглави ТОП 3 на Националния шампионат по маратон при жените. 

Украинци взеха победата при жени и мъже на 21 км, а при 10 км бягане след объркване по трасето на първите трима мъже - финалист стана Сава Тодоров, Лиляна Георгиева беше първа при жените.

В маратона се включиха близо 4000 състезатели. Сред тях бяха 25 елитните маратонци от Кения, Мароко, Етиопия, Турция, Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама