Пеевски отново поема към парламента

13:06, 10 окт 21 / Политика 25 1860 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

След кратка почивка Делян Пеевски възнамерява да се завърне в парламента. Политикът от ДПС, който отсъстваше на изборите през април и юли, този път ще участва в надпреварата за депутатски места в 47-ия парламент.

Пеевски ще оглави листата на ДПС във Велико Търново, съобщи председателят на областната организация на ДПС Гюнай Далаоолу, цитиран от БГНЕС. Второто място в листата отива при Йордан Цонев. 

ДПС представи кандидатите си за депутати, Пеевски липсва в тях

За първи път Пеевски оглавява листата във Велико Търново. До момента той винаги е оглавявал листите на ДПС в Пазарджишкия избирателен район, въпреки че през 2014 г. предпочете да влезе от Старозагорския район. 

„Факт е, че Делян Славчев Пеевски е водач на листата от 4-ти многомандатен район. За нас като организация това е голяма чест. Той е номиниран от Великотърновския областен съвет на областно заседание", коментира Далаоолу. Той отбеляза, че именно от духовната столица на България „Делян Пеевски дава ясен знак, че се връща в политиката“.

Пеевски е участвал в състава на четири парламента (41-ви, 42-ри, 43-ти и 44-ти), макар реално в по-голямата част от времето да е отсъствал. Изненадващо на изборите през април името му не фигурираше не само като водач, но и сред кандидат-депутатските листи

Междувременно американските власти наложиха санкции на свързани с него компании по закона „Магнитски“, а тази седмица името му излезе в световното разледване Досиетата „Пандора“, което извади на светло стотици световни лидери, влиятелни политици, милиардери, известни личности, религиозни лидери и наркотрафиканти, които са укривали инвестициите си в луксозни жилища, имоти на брега на морето, яхти и друго имущество през последния четвърт век.

Преди дни Пеевски се яви в ДАНС и даде заявка, че тепърва ще се показва в публичното пространство. Независимо от санкциите и разследванията ДПС продължава да стои зад Пеевски и да го подкрепя, докато не получи категорични доказателства за твърденията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама