Искат оставката на Христо Иванов от „Да, България“ след изборите

13:48, 11 окт 21 / Политика 25 3347 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще се обърна към Националната контролна комисия на „Да, България“ с искане да бъда проверен аз и моята дейност на поста председател на партията за всички обвинения, които се отправят по мой адрес. Това написа във Facebook Христо Иванов.

„НКК ще може да събере и систематизира всички твърдения заедно със съответните доказателства и ще може да ги представи под формата на доклад на предстоящата до края на 2021 г. Национална конференция, така че всичко да може да бъде обсъдено по структуриран и институционален начин. Всички, които имат с какво да допълнят тази картина, могат да се обръщат към НКК. Надявам се, че е излишно да подчертавам важността на тази кампания и на това всички да опитаме да не я проваляме отвътре“, пише още той.

Методи Лалов иска оставки

До казуса се стигна след коментар на бившия председател на групата на „Демократична България“ в Столичния общински съвет Методи Лалов. „С оглед случващото се от години в партията „Да, България“ и в коалицията „Демократична България“ мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева“, написа във Facebook Лалов.

Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква все повече хора и привлича все повече други с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще приличат още в резултатите от предстоящите избори“, пише Лалов. В друг свой пост той намеква, че не са проведени вътрешни електронни избори за определяне на кандидатите за народни представители и критикува партията заради реденето на листите на предстоящите избори.

Темата коментира в социалната мрежа и Ивайло Мирчев. „Помните ли оня виц за българския казан в ада, където пазач нямало, защото врящите не оставяли никой да изплува нагоре? Явно е по истински случай. В България културата на екипна работа има още много жаби да изяде, докато почнат хората да се подкрепят в името на обща цел, вместо да се дърлят за власт в името на не знам и аз какво“, посочи той.

Това, което знам е, че всичко добро в „Да, България“ е създадено от хора, които много са давали, без да искат да им се връща. Давали са уменията си, съня, свободното време, а често и сериозен процент от доходите, за да може тази партия да съществува и да се развива. Тези хора не се умориха да работят и в най-трудните за партията моменти. Те превърнаха “Да, България” и “Демократична България” в силната извънпарламентарна опозиция, която вкара властта на Борисов и аверите му в обяснителен режим, принуди ги да оттеглят министри, принуди прокуратурата да започне разследвания и какво ли още не. Без тези отдадени хора тази партия нямаше да съществува и със сигурност нямаше да влезе два пъти за една година в парламента, и то с възходящ резултат“, пише още Мирчев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама