Христо Иванов: Време е да спечели България

13:44, 13 окт 21 / Политика 25 1456 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Време е за промяна, при която не един да загуби, а друг да спечели, а да спечели всеки от нас, да спечели България. Време е за промяна с посока. Време е да спечели България. Това заяви Христо Иванов в живо включване във Facebook, след като в ЦИК бе изтеглен номерът на бюлетината, с който „Демократична България“ ще участва в изборите, съобщиха от партията.

С това започва третата поред кампания за тази година. България се променя повече от година, много хора се качват в движение на влака на промяната, други се опитват да я спрат, да покажат, че ще си продължат, както досега. Например, Пеевски и Борисов, които изглежда че нямат никакво намерение да забележат, че нещо се случва. Губим време, защото промяната няма ясна посока, ясен хоризонт и цел“, каза още Иванов.

По думите му са необходими четири неща, за да се случи тази промяна.

Първото е ясна национална цел – амбициозна и голяма. „За нас това е до 5-7 г. да превърнем България в най-доброто място за живеене на Балканите. Знаем, че България може да го постигне. Виждали сме как Ирландия, Балтийските държави са правили такива скокове. България може да се нареди сред 10-те най-добри места за живеене в Европейския съюз“.

Второто е програма, фокусирана върху работещи решения. Тя включва три големи задачи:
- Съживяване на българската държавност, държавата да служи на гражданите, не да ги мачка, не да ги страхува, знаем как да го направим и правосъдието е само един елемент от рестарта на институциите;
- Създаване на икономически условия за развитие на бизнеса и за трансформацията на икономиката; знаем, че благосъстоянието се произвежда от предприемачите;
- Инвестиция в човешкия капитал – това значи човешка социална политика, развитие на здравеопазването и реформа, модерно образование, култура. Най-доброто място за живеене на балканите не е БВП, а качество на живот. Това е човешко благосъстояние, ако щете дори щастието.

Третото което ни трябва, са хора, но не просто отделни индивиди. Ние имаме екип. Трябват ни не просто професионалисти, а хора, които са се старали, които са минавали заедно през трудности и взаимно са си доказвали характер. Това е отборът, това имаме ние. И в тази кампания ще ви ги покажем – млади и по-опитни, но обединени от каузата, че в нейно име могат да бъдат екип.

Четвъртото е ясна политическа воля, че в следващия парламент можем да реализираме промяната. Това значи, че носителите на корупционния вирус – ГЕРБ и ДПС, ще бъдат спрени в опитите им да се докопат до властта. Трябва ни да гарантираме голямо, не просто някакво, а демократично мнозинство. Защото когато гражданите не са около масата на вземането на решения, техните интереси са в менюто“.

Време е да спечели България“, завърши Христо Иванов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама