Шофьорите на камиони от протеста ще бъдат глобени

15:02, 13 окт 21 / София 25 2371 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Полицията призова водачите на тежкотоварните автомобили, участвали в протеста, да отидат до районните управление, за да си получат съставените им наказателни постановления.

На официална пресконференция беше обявено, че протестът е одобрен със съгласувателно писмо на Столична община, но нарушава забраната за влизане на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“.

За забраната за влизане на тежкотоварни машини е уведомена Българска браншова камара „Пътища“.

Регионалното министерство видя политически подтекст в протеста

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления.

От вътрешното министерство обърнаха внимание, че въпреки нарушенията униформените не са са възпрепятствали демократичното право на мирен протест.

„Относно информацията за задаване на други въпроси към някои от призованите водачи, уточняваме, че те са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, извършвани от службите на МВР“, посочиха още от ведомството.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама