Осъдиха мъжа, заплашил Ива Митева

17:43, 14 окт 21 25 1961 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Осъден е 26-годишният мъж, който заплаши с убийство председателя на 46-ия парламент Ива Митева.

На 2 септември Любомир Яков е изпратил имейл на Министерството на правосъдието с думите: „В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее“. Още на следващия ден Митева е уведомена и Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по случая.

Припомняме, че след задържането, той първо бе оставен в ареста, а после пуснат под домашен арест. Наложи се обаче полицията да го издирва, защото не беше открит на адреса на баба си. Оказа се, че адресът е в хисарско село, но с 13 лева в джоба нямал възможност да пътува с обществен транспорт. За това първо стигнал до Пловдив, после до Стара Загора. Върнал се точно в клуба, от който е изпратил заплашителния имейл до Митева. След като беше намерен, Яков пак остана в ареста. 

От държавното обвинение обясниха, че в хода на разследването са извършени множество действия -  разпитани са свидетели и са направени експертизи, които сочат, че мъжът е извършителят.

Яков е осъден на 3 години пробация, като 2 години трябва и да полага по 200 часа общественополезен труд.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама