В 26 града събират „Капачки за Бъдеще“

09:13, 16 окт 21 25 1692 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Инициативата „Капачки за Бъдеще“ провежда  9-та поредна кампания в цялата страна. В събота и неделя в 26 града ще се събират пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Със средства от благотворителната инициатива вече е купена първата неоанатална линейка, която ще бъде дарена на болница в Пловдив.

В събота и неделя желаещите могат да се включат в благотворителната инициатива, като освен пластмасови капачки, вече започват да се събират и алуминиеви кенчета в подкрепа на каузата за детско медицинско оборудване.

Първата детска неонатална линейка факт до есента

„Логистиката за събиране е организирана в 26 града“, разказа пред БНР Мартина Йорданова, която е част от екипа на „Капачки за бъдеще“. „Най-голямото събитие, естествено, в София, в неделя от 9.00 ч. до 17.00 ч. на пл. „Батенберг“, а всички останали градове ги има публикувани, както на нашата фейсбук страница „Капачки за бъдеще“, така и много медии от цялата страна отразяват кампанията, така че през търсачка в Гугъл вярвам, че всеки може да намери къде е най-близкото и удобно място за него да предаде своите пластмасови капачки, а вече и алуминиеви кенчета“.

В повечето градове в страната кампанията се провежда на големи паркинги на хранителна верига магазини. Мартина Йорданова обяви, че инициативата „Капачки за бъдеще“ вече е осигурила първата неонатална линейка, която ще дари в Пловдив и ще обслужва пет области.

Първата детска линейка, неонатална, която ще оперира в страната, вече е факт. Във вторник предстои да я дари на болницата в Пловдив. С тази кампания продължаваме да събираме средства за втора и се надяваме през следващата година да успеем да я дарим в друг областен неонатален център, така че тя да може да помага на бебета в нужда“.

За последните 4 години от неправителствената организация „Капачки за бъдеще“ са дарили 22 кувьоза за различни общински болници в страната. Закупена е медицинска апаратура за детски отделения в още 14 лечебни заведения, а сега продължават с набиране на средства за втора неонатална линейка.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама