Борисов прогнозира, че отново няма да има правителство

11:44, 16 окт 21 / Избори 2в1 25 1947 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от Шипка, че най-вероятно след изборите отново няма да се състави правителство. Той посети църквата на Шипка, чийто купол се ремонтира с пари, отпуснати по време на предишното управление.

Той разкритикува президента Радев и политиката на служебното правителство за високата смъртност в пандемията. Според Борисов комисията е одобрила 85% от плана за възстановяване, които са били предложения на ГЕРБ, и е отхвърлила заложените от икономическия екип на служебното управление.

Бившият премиер добави, че ново правителство няма да има, защото партиите били в уплах. „Като виждам чудовищни хаос, криза и инфлация - 580 лв. ток, цените газта 40% от другия месец, това е успешното правителство на Радев. Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев... Аз се учудвам на наглостта им. Правителство пак няма да направят, няма отговорни партии“, заяви Борисов.

Цветозар Томов: Отказът на ЦИК да регистрира листа в Стара Загора е абсурден

Той коментира и казуса с „Демократична България“. Членовете на ЦИК от квотата на ГЕРБ ще подкрепят регистрацията на листите на „Демократична България“, обяви Бойко Борисов по повод листата на партията в Стара Загора, които не получиха регистрация заради внесени документи, подписани с електронен подпис.

Борисов уточни, че в комисията ГЕРБ са малцинство, но ще подкрепят регистрацията, „за да не твърдят от „Демократична България“, че ГЕРБ е причината да не се явят на избори“, пише bTV.

„Иван Костов винаги съм го харесвал повече от мен като премиер“

Иван Костов винаги съм го харесвал повече от мен като премиер. Той говори много хубаво и не изрича нещата така, както аз. Той каза за новата партия („Продължаваме промяната“-бел, ред), че говорят неистини. Аз казвам, че лъжат“, посочи още Борисов. Повод за думите му е интервюто на бившия премиер Иван Костов пред bTV.

От „Продължаваме промяната“ трябва да забележат, че са загубили доверието на останалите политически партии. Една от причините е това, че си служат с неистини – например, че Кирил Петков не е бил двоен гражданин, неистина са и твърденията на Асен Василев, който докато беше министър на финансите казваше, че АПИ е извършила колосални нарушения, а според държавния финансов контрол агенцията не е нарушила нищо. Неистина е, че водят преговори с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за предизборно споразумение, което дори беше опровергано“, каза по-рано тази седмица Костов, пише „Медияпул“.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:48, 16 окт 21

Ще има но вие няма да имате нищо общо народа мизерства заради вас

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама