Облачна неделя със слаби превалявания

07:00, 17 окт 21 25 1646 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността ще е значителна, на изолирани места със слаби превалявания. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще превалява. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще е около 2-3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен изток-северозиточен, по високите части северозападен вятър. Максималната температура на 1200 ще е около 7°, на 2000 метра - около 3°.

В понеделник все още на отделни места, главно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби превалявания. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а дневните ще се повишат. Във вторник вече ще е без валежи. Облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, дневните - между 14° и 19°, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама