Уилям и Кейт раздадоха първите награди за екология

19:30, 18 окт 21 / Любопитно 25 1960 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Принц Уилям и Кейт Мидълтън раздадоха 5 награди от по 1 милион лири за опазването на околната среда. Кралската двойка са и организатори на първото издание на годишни награди, наречени „Earthshot“. Те отличават хора или организации по целия свят, които се опитват да спасят планетата.

Ема Уотсън и Ема Томпсън бяха част от знаменитостите, които връчваха отличията. За музиката на церемонията се погрижиха Ед Шийран и Колдплей.

Уилям и Кейт празнуват 10 години от сватбата си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гостите бяха призовани да мислят за природата, когато избират тоалетите си. Именно затова Ема Уотсън блесна с рокля, направена от 10 други рокли от благотворителна организация, пише bTV.

Сред наградените бяха двама приятели, които отглеждат корали на Бахамските острови, както и държавата Коста Рика за цялостната им еко стратегия. На церемонията присъстваха много звезди, но нито една не дойде със самолет. Освен това по време на самото събитие не се използваше пластмаса, а електрониката беше захранвана с ток от 80 души на велоергометри, пише Нова телевизия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама