Продължава повишаването на температурите

07:00, 21 окт 21 25 1366 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще бъде предимно слънчево, до обяд на места в низините все още видимостта ще е намалена, но бързо ще се подобри. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 9°.

И в петък ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло. С южния вятър температурите ще продължат да се повишават и дневните в много райони ще надхвърлят 20°. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в котловините 1-2 градуса над нулата. В нощните часове и рано сутринта условия за мъгли ще има на места в Югоизточна България, а от северозапад ще се появи разкъсана висока и средна облачност.

В събота облачността ще се увеличи и главно в Северна България ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде до умерен и с него дневните температури, главно в Северна България ще започнат да се понижават - максималните там ще са между 12° и 17°, в Южна и по Черноморието - все още по-високи - около 20°, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама