„Демократична България“ призова Радев да спре кампанията си и да свика КСНС

12:17, 21 окт 21 / Избори 2в1 25 1761 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Демократична България“ призовава президента Румен Радев да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във връзка с ковид кризата. Това се казва в официално становище на обединението, публикувано на тяхната Facebook страница. 

Те смятат, че действията на правителството са непредсказуеми. „Действията за овладяване на ковид вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса“, пишат от „Демократична България“ 

Според тях на заседанието на КСНС партиите трябва да се опитат да постигнат съгласие по работещи мерки за справяне с кризата. „КСНС трябва да одобри план за ясни, предвидими и обществено приемливи мерки за овладяване на ковид вълната. Той е необходим, за да се изгради политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички заедно да постигнем работещи и обществено приемливи решения“, се казва още в позицията им.

Купуването и продаването на гласове са престъпления! 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 15:22, 21 окт 21

ДБ отиват в канала. Много са си добри мерките. Я как почнаха да се ваксинират.

2 Асен 21:40, 21 окт 21

Демократична България се опитват да си направят кампанията на гърба на проблемите на хората, както винаги!

3 Анонимен 12:11, 22 окт 21

Всичко да спре и да слушаме ДБ - квото кажат, тва да става :Д

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама