„Барселона“ уволни Роналд Куман

10:04, 28 окт 21 / Спорт 25 1563 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Роналд Куман вече не е треньор на „Барселона“. Той беше уволнен след загубата от „Райо Валекано“. Това беше второто поредно поражение за каталунците в Ла Лига, след като тимът загуби дербито с „Реал“ (Мадрид) през уикенда. Каталунците са с три загуби в последните си четири мача в първенството.

„Барселона“ съобщи, че президентът на клуба Жоан Лапорта е уведомил Куман за решението си след загубата от „Райо“. Според „Марка“ фаворит за поста е легендата на клуба Шави Ернандес, който води катарския „Ал Сад“. Вестник „Ас“ също пише, че бившият халф е близо до поста.

Роналд Куман е новият треньор на "Барселона"

За уволнение на Куман се говореше още от началото на сезона заради слабото представяне на тима. „Барселона“ е на девето място в Ла Лига с 15 точки. В Шампионската лига каталунците имат само три точки, като допуснаха две поредни поражения с 0:3 от „Байерн“ и от „Бенфика“. В началото на октомври Лапорта заяви, че няма да уволнява треньора и той заслужава подкрепа. След това обаче тимът загуби от „Атлетик“ (Мадрид), „Реал“ (Мадрид) и „Райо Валекано“, припомня „Дневник“. 

Куман водеше „Барселона“ от 2020 г., като напусна националния отбор на Нидерландия, за да поеме тима. Под негово ръководство каталунците спечелиха Купата на краля през миналия сезон.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама