Ансамбълът на Русия стана световен шампион, въпреки груба грешка

16:46, 29 окт 21 / Спорт 25 2137 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ансамбълът на Русия грабна титлата в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в японския град Китакюшу. Възпитаничките на Ирина Винер, които останаха втори на олимпийските игри след тима на България, събраха от двете си изпълнения сбор от 88.350 точки.

Анастасия Близнюк и нейните съотборнички допуснаха груба грешка в изпълнението си с обръчи и бухалки, след като един от уредите се озова на килима, но все пак получиха най-високата оценка от 42.100 точки за смесеното съчетание.

В изпълнението с пет топки рускините бяха по-убедителни и бяха оценени от съдиите с 46,250 точки.

След олимпийските игри в Русия бяха изключително възмутени как израелката Линой Ашрам е успяла да стане шампионка, след като допусна грешка при едно от изиграванията си. 

Калейн остана без медал на световното по гимнастика

Сребърните медали спечели отборът на Италия, който имаше леки неточности в изиграванията си, но не и груби грешки. „Пеперудите“ бяха оценени с 41,650 за смесената си композиция след подадена контестация заради първоначалната оценка от 41,250. Съчетанието им с пет топки бе оценено с 44,350 точки. За него също бе подадена контестация, но този път тя не беше уважена. 

Третото място в многобоя на Световното зае тимът на Беларус, който събра общ сбор от 85,400 точки. 44,900 бе оценката на беларускините за пет топки, а 40,500 точки получиха за изпълнението си на обръчи и бухалки. 

Ансамбълът на България, който извоюва олимпийската титла в Токио през август, се отказа от участие в надпреварата след като Лаура Траатс получи сериозна контузия. 

„Тази победа е балсам за душата. Нас много ни критикуваха след олимпиадата. Всички лидери сега изчезнаха някъде - и отборите на България, и на Израел. Днес нашите момичета се представиха блестящо“, заяви президентът на руската федерация Ирина Винер-Усманова след края на многобоя, предаде БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама