Срив за Григор Димитров в световната ранглиста

11:11, 01 ное 21 / Спорт 25 1623 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Спад от осем места за Григор Димитров в световната ранглиста. Най-добрият ни тенисист от днес е №30 в класацията.

Във вторник Димитров ще започне участие на Мастърса в Париж. В първия кръг поставеният под №16 в схемата българин ще се изправи срещу ветерана Ришар Гаске. Французинът води с 5-3 победи в преките двубои, но последният им мач е бил през 2017 година, точно в залата в Париж, когато Гришо печели с 6:4, 6:4.

Григор Димитров игра силно, но отстъпи пред Циципас

Междувременно Димитър Кузманов се изкачи с три позиции и е на рекордното за него 185-о място. За 28-годишния пловдивчанин сезонът завърши. След кратка почивка той ще започне подготовка за квалификациите на Откритото първенство на Австралия.

Адриан Андреев е №331, а четвъртият българин в топ 500 е Александър Лазаров, който е на 460-ата позиция.

Джокович отново покори „Уимбълдън“

Води Новак Джокович, който се завръща на корта в Париж и ще играе в турнир за първи път след загубения финал на US Open. Втори и трети са Даниил Медведев и Стефанос Циципас. Дебют в челната десетка направи двукратният шампион от София Яник Синер. Италианецът изкачи две позиции до №9.

При жените Виктория Томова запази 112-ото си място. Изабелла Шиникова изкачи девет места до №229. В първите 500 на класацията на WTA са още Цветана Пиронкова (№247) и Елица Костова (№314).

На върха е Ашли Барти, следвана от Арина Сабаленка. Трета вече е шампионката от „Ролан Гарос“ Барбора Крейчикова, пише bTV. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама