Лъжем по-малко от два пъти дневно

20:05, 02 ное 21 / Любопитно 25 1534 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Повечето хора не лъжат, или ако го правят, е веднъж или два пъти дневно, твърдят учени от университета на Алабама в Бърмингам, съобщи ЮПИ.

Около 1% са тези, които казват повече от 15 лъжи всеки ден, обяснява ръководителят на изследването Тимъти Ливай. Повечето предишни изследвания се спират на конкретен момент във времето, докато екипът на Ливайн проследява какво говорят 630 участници в продължение на три месеца. Те си водят дневници на лъжите и се оказва, че общо са изрекли 116 336.

Кое издава лъжеца?

Три четвърти от доброволците били постоянно честни. Около шест процента изричали повече от шест лъжи дневно. Именно на тях се пада основният процент неистини в изследването, пише Нова телевизия.

Учените установиха също, че хората имат добри и лоши дни, в които са по-честни или мамят повече. Преобладаващият брой участници не са лъгали, освен ако не са имали причина. „Хората са преобладаващо честни и повечето вярват на другите. Измамата е по-скоро изключение, отколкото хроничен проблем“, уверява Ливайн.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама