Кой е Силвестър Джаспър – новият младежки национал по футбол

11:00, 03 ное 21 / Спорт 25 2538 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Силвестър Джаспър е новият футболен младежки национал на България. Името му попадна в списъка на  Александър Димитров за предстоящите квалификации за Евро 2023 срещу Нидерландия и Молдова.

20-годишният Джаспър в момента играе в английския четвърторазреден „Колчестър“, а е юноша на „Фулъм“, откъдето е и преотстъпен в Лига 2. От началото на сезона е записал 12 мача и 1 гол, а тимът му е на 17-о място от общо 24 отбора в Лига 2.

Основанието за повиквателната е всъщност, че майката на атакуващия халф е българка от Дупница. Баща му пък е нигериец, а самият Джаспър е роден в Лондон през 2001 г. Джаспър бе искан и от младежкия национален отбор на Нигерия, но избра „трикольорите“.

Преди месец в интервю за Gong.bg Джаспър разказва, че има голяма фамилия в България и като малък е прекарвал част от летните си ваканции тук. Той споделя, че българските играчи, които е гледал много, са Стилиян Петров и Димитър Бербатов.

Освен него Александър Димитров е повикал още осем младежки национали, играещи в чужбина - вратарят Виктор Николов („Хетафе“, Исп), Йоан Стоянов („Апоел Кфар Саба“, Изр), Илия Груев-младши („Вердер“, Гер), Станислав Шопов („Хееренвен“, Нид), Филип Кръстев („Камбюр“, Нид), Владимир Николов („Вюрцбургер Кикерс“, Гер), Мартин Минчев („Спарта“, Чех), а Валентин Антов „Монца“, Ит) е върнат от мъжкия държавен тим, пише „Сега“.

Младежите ни гостуват на Нидерландия на 12 ноември в Алмере и домакинстват срещу Молдова на 16 ноември на ст. „Славия“ в София.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 04:31, 27 май 22

А нещо по темата Кун Теменужков и играча на Хамбургер ШФ на име Емануил?Сигурно са по слабо от тия по А група дето се канят?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама