МВР започва акция срещу купения вот

13:24, 03 ное 21 / Избори 2в1 25 1322 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Десет дни преди изборите МВР обяви нова операция срещу купуването на гласове. Акцията ще се провежда на територията на цялата страна и в нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, съобщиха от МВР. 

Освен служители на СДВР и ОДМВР, участват и екипи на главните дирекции „Национална полиция“ и „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Основната задача е превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица. Паралелно с това се извършват и проверки по отношение на гражданската регистрация. 

Подобна операция бе обявена и при предишните избори. И тогава, и сега МВР ще работи отделно от прокуратурата по линия на купуването на гласове.На няколко пъти вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че няма да участва в междуведомственото звено с ДАНС, инициирано от главния прокурор Иван Гешев. Рашков заподозря, че прокуратурата иска да има такава структура, за да разбира по какво работи МВР и да спира разследванията.

Малко преди операцията да бъде обявена официално двама души бяха арестувани за търговия с гласове в ромската махала в Руен. В къщата на единия са открити списъци с имена на гласоподаватели, съобщи БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама