Радев: От президентския вот зависи дали олигархията ще се върне на власт

15:05, 03 ное 21 / Избори 2в1 25 1593 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
От изборите за президент и вицепрезидент ще зависи много дали олигархията и статуквото, които са се просмукали на всички нива в държавата, ще намерят легитимация и ще се върнат на власт чрез президентската институция или ще отекат завинаги в историята и ще отпушим пътя към развитието ни като модерна и просперираща държава. Това каза държавният глава Румен Радев, който на 14 ноември ще се бори за втори президентски мандат.
 
„Още в началото на мандата ни с Илияна Йотова се сблъскахме с превзетата държава. Изминалите пет години бяха съпроводени с изпитания и битки. Това бяха пет години в защита на държавността. Пет години, през които именно подкрепата на хората ни даваше сила, и благодарение на която президентската институция се утвърди като стожер на стабилност и държавност на фона на драстичния упадък на доверие в политическите сили и институциите“ , посочи той при срещата си с жителите на Шумен и Търговище, става ясно от публикация във Facebook.
 
 
Дори в най-тежките времена на непрекъснати атаки ние не се огънахме, поели ангажимента да не отстъпваме от принципите си и да отстояваме държавността в интерес на българите. Защото не се страхувахме да бъдем гласa на честните и почтени хора, да посочваме недъзите и да призоваваме за събуждане и отхвърляне на управлението, което се провеждаше чрез насаждане на страх, лъжи и манипулации. Каузата ни е в името на нова България, обединени от справедливост, свобода и солидарност.
 
Днес България обсъжда нови идеи и търси нови решения. Проблемите се изричат без страх и на глас. Но промяната няма да бъде бърза и лесна. България има нужда от силна и независима президентска институция, която да не скланя глава пред силните на деня и обслужва тяснопартийни и олигархични интереси, категоричен е Радев. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама