След обрат: Григор Димитров е на 1/8-финал в Париж

17:18, 03 ное 21 / Спорт 25 1973 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Поставеният под №16 Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на „Мастърс“ турнира по тенис в Париж. Във II кръг днес първата ни ракета (№30 в света) надделя над Карен Хачанов (Русия) след звучен обрат с 4:6, 6:2, 6:0 за 1:58 ч. в зала „Акор Арена“.

30-годишният българин бе принуден да играе три сета във втори пореден ден, след като на старта на основната схема вчера загуби втората част срещу френския ветеран Ришар Гаске. И днес срещу 25-годишния руснак обаче хасковлията демонстрира чудесна физическа форма, която му помогна да преодолее моментните проблясъци в играта на съперника.

Григор Димитров на Мастърса в Париж и нови 6 мача от Шампионска лига по MAX Sport

В началото двубоят вървеше гейм за гейм, като в първите осем гейма никой от двамата не позволи дори точка за пробив. Димитров се пропука пръв и загуби подаването си в 9-ия, въпреки че спаси два поредни брейкбола от 15:40, а след това Хачанов спокойно затвори частта на свой сервис.

Григор реагира мигновено и в следващите два сета наложи супер агресивно темпо, принуждавайки опонента си да пробяга огромни разстояния в почти всяко разиграване. Българинът пое изцяло инициативата и реализира два пробива във втората част и още три в третата, печелейки последните осем гейма подред и слагайки точка на спора с третия си мачбол в подаването на руснака, пише „Сега“.

Срив за Григор Димитров в световната ранглиста

Съперник на Димитров за място на 1/4-финалите в последния за годината турнир от категория „АТР 1000“ ще бъде победителят от предстоящия по-късно днес мач между №4 в схемата и в ранглистата Александър Зверев (Германия) или Душан Лайович (Сърбия). Всички 1/8-финали ще се изиграят утре.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама