Нова платформа обединява благотворителни кампании на едно място

12:20, 04 ное 21 25 1462 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Създателят на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков е сред инициаторите на „Каузи БГ“ - нова платформа, която обединява благотворителни кампании.

„Всичко започна преди два месеца и половина, мой приятел програмист се свърза с мен и ми предложи да направим приложение, в което хората да могат да се абонират срещу малки суми и регулярно да подкрепят идеята. Предложих му да го направим за повече каузи, като платформа, която да популяризира смислените каузи и най-вече да върнем вяра на хората, че благотворителност може да се прави безвъзмездно“, заяви Радков в ефира на bTV. 

„Капачки за бъдеще“ буквално спасява животи

Той допълни, че всички дарения на 100% ще стигат до каузите и не се отделя никаква комисиона. Всеки месец ще се публикува подробен отчет, както и движенията по банковите сметки.

„Една от последните новини от кампанията „Капачки за бъдеще“ е, че преди две седмици бе закупена първата линейка за недоносени бебета. Парите за нея са събрани със средства от кампанията. Понеделник следобед тя извърши първия транспорт на недоносено бебе, което е родено в Карлово“, разказа още Радков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама