Американец стана най-новия милионер след 23 години в затвора

15:00, 07 ное 21 / Любопитно 25 1596 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Федерален съд в САЩ постанови, че 51-годишният Анди Болдън трябва да получи голямо обезщетение, след като погрешка е прекарал близо 23 години в затвора. Според „Northwest Arkanzas Democrat Gazette“ сега той е милионер. Мъжът е лежал в затвора по обвинение за убийството на двама души през 1994 г. Адвокатът на американеца Рон Сейфър каза, че полицията няма доказателства за участието му в сделката с наркотиците, довела до убийствата.

Болдън заяви, че е невинен и заведе дело срещу град Чикаго, в който се опита да оспори присъдата. Но градските адвокати и следователи казаха по време на федералния процес, че процесът срещу Болдън е бил справедлив и той е виновен за убийствата. През 2014 г. апелативен съд постанови, че адвокатът на мъжа е действал неефективно. Прокуратурата на окръг Кук прекрати делото, вместо да започне нов процес срещу Болдън, и му издаде удостоверение за невинност. През 2016 г. американецът излезе от затвора.

Съдът постанови, че мъжът трябва да получи обезщетение за времето, прекарано в затвора. Градът трябва да плати обезщетение в размер на $25 милиона, а двамата полицаи, които са все още живи, трябва да платят по 100 000 долара всеки. По-рано беше съобщено, че жител на американския град Дърам, Северна Каролина, е излежал 44 години затвор за чуждо престъпление и е получил като обезщетение $750 хиляди, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама