Тежък инцидент на концерт на рапър в Тексас

12:06, 06 ное 21 / Свят 25 1850 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-малко осем души загинаха и много бяха ранени при блъсканица, когато фенове започнаха да се бутат към сцената през нощта на откриването на музикален фестивал в Хюстън, щата Тексас, вчера, съобщиха служители, цитирани от „Ройтерс“. Началникът на пожарната служба в Хюстън Самюъл Пеня потвърди броя на жертвите на пресконференция.

Той каза, че част от хората, която са се били събрали за изпълнение на рапъра Травис Скот, започнали да се бутат към сцената, което предизвикало паника и наранявания. Някои хора започнали да изпадат в безсъзнание и след това хаосът ескалирал, докато не бил предизвикан „инцидент с масови жертви“.

Пожарната превози 17 души до болници, като 11 от превозените са били в състояние на сърдечен арест. Причините за инцидента все още се изясняват. „Мисля, че е много важно да не спекулираме. Тази вечер никой няма отговорите“, каза началникът на полицията в Хюстън Трой Финър. Той добави, че не иска да се изказва по случая преди да бъдат изяснени фактите и събрани доказателствата, пише Нова телевизия.

Организаторът на фестивала все още не е коментирал случилото се. Според в. „Хюстън кроникъл“ рапърът Травис Скот прекъснал 75-минутното си изпълнение множество пъти, когато забелязал изпаднали в беда фенове пред сцената. Той помолил охраната да се увери, че те са добре и да ги изведе от тълпата. Коли на спешната помощ на няколко пъти влизали в тълпата с включени светлини и звукова сигнализация. Вестникът добави, че за двудневния фестивал се е събрала 50 000 души публика. Изпълненията от втория ден на фестивала са отменени.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама