Остава топло за сезона

07:00, 08 ное 21 25 1442 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

До обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите в низините постепенно ще се разсеят. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Остава топло за сезона с максимални температури предимно между 17° и 22°.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. Около и след обяд ще преобладава слънчево време, но вечерта облачността отново ще се увеличи. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури  на въздуха ще са 16-20°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево. След пладне облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Във вторник, с усилване на вятъра от северозапад, в Източна България от север-североизток ще проникне студен въздух и през следващите дни температурите ще се понижат значително. Времето ще бъде предимно облачно, ще има и валежи, на повече места в Северна и Източна България. В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е почти без валежи, през по-голямата част от деня облачността ще е значителна, по-късно ще се разкъсва. Преобладаващите минимални температури ще са между 2° и 7°, максималните - между 8° и 13°, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама