Служебният кабинет: Никой не подготвя манипулация на вота

10:56, 09 ное 21 / Избори 2в1 25 1609 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Никой не подготвя манипулация. Целият медиен шум около машините е опит да се създава напрежение сред обществото преди изборите от определени политически сили. Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев във връзка с откритите допълнителни машини за гласуване. 

Преди дни на пресконференция от ГЕРБ обявиха, че има 228 устройства, които са извън поръчаните от държавата допълнителни 1 600 за изборите. Вчера се появиха нови 150 машини за гласуване в митнически склад на летище София.

Чрез скандалите с машините за вота се създава интрига. Надявам се тя да не е политическа“, добави Кутев в ефира на Нова телевизия.

Борисов често бърка фикциите с реалността. В момента за пореден път е така. Колкото и да се опитва да напомня за „Костинбродската афера”, нека си спомним, че там имаше отпечатани готови бюлетини и щяха да се използват от ГЕРБ”, поясни говорителят на служебното правителство. 

Критики към доставчика на машини

Антон Кутев обаче разкритикува доставчика на машини за вота „Сиела Норма“. По думите му това да се вкарват някакви машини на по 100 и на по 200 не е най-добрият начин да се проведат изборите. 

„Имаме 228 затворени машини от ЦИК. Комисията уведоми ДАНС за тях. За следващите 150 се оказва, че е уведомена прокуратурата. От „Сиела Норма” твърдят, че те не могат да бъдат използвани, защото нямат софтуер. Не разбирам какъв е този хъс на „Сиела Норма” да вкара един куп машини, които били за Грузия. Тази неделя има избори в България, а не в Грузия. Не мога да кажа дали „Сиела Норма” участва в заговор и не е моя работа“, каза Кутев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама