Като на кино: Тийнейджър помете 12 коли и рани трима при полицейска гонка

17:50, 10 ное 21 25 3910 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

15-годишен младеж удари над 12 коли при гонка в София, приключила с пострадали. Момчето няма книжка, пробите му за наркотици и алкохол са отрицателни. По информация на Нова телевизия през цялото време до него на пасажерската седалка е седяла неговата майка.

Полицейско преследване на нарушителя започва, след като той не спира за проверка. Органите на реда преследвали младежа, който шофирал лек автомобил „Ауди“ от Владая до ул. „Опълченска“, като по пътя минал на червено през 10 кръстовища и блъснал 12 коли.

По свидетелски разкази повече от половин час шофьорът беглец се опитва да избяга на униформените. Карал е с над 150 км/ч. по столичните булеварди. Трима са ранени, като те не са в тежко състояние, предаде bTV. 

Гонката приключва с челен удар между колата му с друг лек автомобил, в който отзад се блъска и автобус.

След удара шофьорът излиза от колата и прави нов опит да избяга, но полицията го задържа.

След доклад на събраните материали в прокуратурата, младежът е с повдигнато обвинение и с удължена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа, съобщиха от МВР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама