НОД сигнализира ЦИК: Образците за българите зад граница са в полза на определена партия?

17:10, 12 ное 21 / Избори 2в1 25 1503 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Представители на българската общност в чужбина са сигнализирали на Национално обединение на десницата (НОД) за грубо нарушение в изпратените образци на изборни книжа за изборите за народни представители на 14 ноември, които ще бъдат поставени пред изборните помещения.

О-то на ОБРАЗЕЦ маркира номера и наименованието на определена партия.

Снимка: Национално обединение на десницата

С поставяне на образеца в този му вид пред изборната секция не се ли нарушават разпоредбите на чл. 184 и чл.185 от Изборния кодекс. „Неволна“ (грешка) или насочваща избор е ограденият номер върху образеца на бюлетина отпечатана от фирмата изпълнител, което агитира“, питат съгражданите ни зад граница, защото това е прецедент, на който до момента не са ставали свидетели. 

От Национално обединение на десницата е изпратена официална жалба до ЦИК. Очакваме тяхната обратна връзка по така създадения казус. Казусът отправихме и със сигнал до министър-председателя Стефан Янев, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и до министъра на външните работи Светлан Стоев, които носят отговорността за честността на вота“, посочват от обединението, цитирани от пресцентъра им. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама