Акциите срещу търговията с гласове продължават

11:41, 13 ное 21 / Избори 2в1 25 1381 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 

В страната и чужбина подготовката за вота тече с пълна сила, а полицейските акции срещу търговията с гласове у нас продължават.

Котленски полицаи са установили случай на купуване на гласове в село Кипилово, съобщи за БТА говорителят на ОДМВР-Сливен Първолета Мандинска. В петък криминалисти от Котел са установили продавачът - жена на 32 години от същото село, и хората, получили пари да гласуват за определена партия. Разпитани са седем свидетели. Част от лицата са върнали парите. По случая е образувано досъдебно производство.

В момента се провежда полицейска акция в село Градец по придобита оперативна информация. Вчера и днес са проверени четири търговски обекта, една бензиностанция и два частни адреса. Иззети са тетрадки с имена и парични суми. От бензиностанцията са иззети касови бонове за плащане на горива на вересия.

От началото на месеца в община Котел са проведени 12 специализирани операции по противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите, от тях шест са в село Градец. Съставени са 28 протокола за предупреждение.

Трима са задържани при мащабна полицейска акция на територията на област Плевен, съобщиха от ОДМВР Плевен. При проверки на пет адреса в областния град и в село Комарево, община Долна Митрополия са открити списъци с адреси на лица от селото и град Плевен, посочват от полицията.

Отново вчера при полицейска акция в село Буковлък бяха задържани шестима, на възраст между 19 и 60 години, заподозрени в извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите. Полицейските действия на територията на областта продължават и днес, съобщава Offnews.

Служители на РУ-Видин са задържали двама мъже от с. Арчар, община Димово, след сигнали за купуване на гласове. Полицаите са извършили претърсване в два частни имота в селото.

На единия адрес са установили и иззели списъци с имена на хора и изписани числа срещу тях. Двама местни жители - на 29 и 53 г., били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Съставени са и шест протокола за предупреждение. В районно управление Видин са образувани две досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама