Карадайъ: Готови сме да говорим с всички партии и коалиции

23:15, 14 ное 21 / Избори 2в1 25 1101 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Едно е факт - тези избори отчитат най-ниската избирателна активност от демократичните промени насам и то при задължително гласуване. Тепърва предстои да направи анализ на какво се дължи това, заяви лидерът и кандидат за президент на ДПС Мустафа Карадайъ, след обявяването на предварителните резултати от президентските избори. Според тях Мустафа Карадайъ е на трето място в президентския вот и на четвърто в парламентарния. 

По думите му в Турция изборната активност е била по-голяма, отколкото по време на изборите през юли. Според него обаче трябва да се изчакат окончателните резултати. 

Карадайъ отбеляза, че ДПС е готово да разговаря с всички парламентарно представени партии и коалиции в новия парламент. „Ние сме заявявали не веднъж, че еднакво можем да говорим с всички парламентарно представени партии и коалиции. В 45-ото Народно събрание заявихме, че ще уважим вота на избирателя, като желание за промяна. И ако новите партии предложат правителство, ние безусловно ще ги подкрепим, без да участваме в преговори, разговори, включително, без да участваме в правителство. В 46-ото Народно събрание ние поставихме едно условие, за да подкрепим този, който ще предложи правителство, независимо кой е той, а именно да върнем демокрацията и държавността в страната. Всички виждаме - и държавността е в криза, и демокрацията. А за 47-ото Народно събрание това условие категорично важи, но нека видим крайните резултати“, изтъкна той.  

На първо време ние очакваме всички да спазват Конституцията и законите на страната. А след това, тези, които имат намерение да съставят правителство, естествено трябва да възстановят държавността и демокрацията. За нас те са неоспорими основи“, добави Мустафа Карадайъ.

От Движението не коментираха президентския вот, защото очакват да видят крайните резултати. 

Карадайъ благодари на всички български граждани, които са упражнили правото си на глас и са подкрепили Движението на двата вота. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама