Ицо Хазарта бие Бойко Борисов и Корнелия Нинова в София

17:35, 15 ное 21 / Избори 2в1 25 1461 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

„Продължаваме промяната“ господства в София по данни на ЦИК към момента.

Ицо Хазарта побеждава Бойко Борисов и Корнелия Нинова на вота за 25 МИР София. Така формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев засега печели символичната битка срещу лидерите на ГЕРБ и БСП в най-големия столичен многомандатен район. Данните са от ЦИК към 96.52% обработени протоколи.

Формацията на Кирил Петков успява да събере 32,08% от гласовете на избирателите, втори са ГЕРБ – с 26,21%, а третото място е за „Демократична България“ и Елисавета Белобрадова – 9,62%. Четвърта е БСП с 9.42%, а след това е „Има такъв народ“ – с 8.31%.

При обработени 21% от протоколите: ПП с победа и президентски балотаж

В 24 МИР отново победата е за „Продължаваме промяната“, където водач е Кирил Петков. Втора е ГЕРБ с водач Даниел Митов, а трета „Демократична България“ с водач съпредседателя на „Зелено движение" Владислав Панев. Данните са при 100% обработени протоколи.

В третия столичен многомандатен район – 23 МИР, се затвърждава софийската победа на „Продължаваме промяната“. Там водачът на листата Асен Василев печели 36.08% от гласовете на избирателите. Втора остава ГЕРБ, чийто водач Румен Христов взима 21.66%, а трети е Атанас Атанасов от „Демократична България“ с 15.80%. Данните са към 67.59% обработени протоколи.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама