COVID-19 по света: Локдаун за неваксинираните в Австрия

09:13, 15 ное 21 25 1198 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Локдаун за неваксинираните е в сила от днес в Австрия. Първоначално мярката ще важи 10 дни.

Близо 2 милиона души нямат право да излизат от домовете си освен за работа, хранителни покупки и спорт. Изключения важат за децата под 12-годишна възраст и за наскоро преболедувалите.

Властите определиха решението като „трудно“, но заявиха, че не може две трети от населението да страдат заради неимунизираната една трета.

Полицията ще следи за спазването на мярката чрез проверки на оживени места. В Австрия напълно ваксинирани са 65%, което е сред най-ниските проценти в Западна Европа, съобщи
bTV.

Австрийските власти обмислят да наложат ограничения и на ваксинираните срещу COVID-19 да напускат домовете си през нощта, обяви ръководителят на австрийското министерство на здравеопазването Волфганг Мюкщайн. Според здравния министър всички в Австрия се намират в една и съща лодка в борбата с пандемията, така че отделните ограничения трябва да помогнат да се избегне общ локдаун. Решението за допълнителни мерки за ваксинираните може да бъде взето в сряда, пише БГНЕС. 

Страната е ударена от тежка четвърта COVID вълна с рекорден брой новозаразени и силно натоварена болнична система.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама