Ръководството на ВМРО подава оставка

16:00, 15 ное 21 / Избори 2в1 25 1144 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Изпълнителният комитет на ВМРО реши да подаде оставка, обявиха от партията във своята Facebook страница.

След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство“, посочват от партията.

„Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко“, посочват още те.

От ВМРО благодарят на „истинските български родолюбци“, които са ги подкрепили. „Благодарим за подкрепата в тежката политическа, икономическа и здравна обстановка“.

До оставката на ръководството на патриотите се стигна след лошия резултат на изборите. ВМРО участваше, както в парламентарния, така и в президентския вот. При обработени 75,69% от изборните протоколи от ЦИК, излиза, че едва 1% са ги подкрепили в надпреварата за Народното събрание, или 19 145 гласоподаватели. А за битката за „Дондуков“ 2 от партията издигнаха кандидат-президентската двойка - Милен Михов и Мария Цветкова. Те получиха още по-ниска подкрепа от избирателите - 0,46%, или 9 074 души, които са дали гласа си за тях.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама