Янев: Безпринципните коалиции няма да бъдат простени

17:07, 16 ное 21 / Политика 25 1527 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Безпринципните коалиции няма да бъдат простени. Това предупреждение отправи служебният премиер Стефан Янев към партиите и коалициите, които влизат в следващия парламент.
 
Той подчерта, че резултатите от парламентарните избори показват, че българските граждани искат, търсят и очакват промяна и се надява политическите сили да приемат своята отговорност и да се опитат да формират правителство, което да се заеме с важните и неотложни задачи пред държавата.  Сред тях той открои реформа в съдебната система, в здравеопазването, в образованието, в икономическата и социалната сфери, както и да се ангажират незабавно с разработване на стратегия за справяне с демографската криза.
 
 
„Надявам се да не станем и този път свидетели на поредната безпринципна коалиция в българския политически живот, в която под претекста, че трябва да спасяваме държавата, в крайна сметка ще се прокарват политики, които не са в обществен интерес.
 
Затова се обръщам към основните политически субекти, които ще участват в процеса на формиране на следващо редовно правителство и респективно – предстои да управляват, като ги призовавам да имат за своя отправна точка само и единствено националния интерес, дебело го подчертавам, защото другото няма да им бъде простено“, написа той във Facebook.
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама