„Има такъв народ“ ще подкрепи кабинет на „Продължаваме промяната“

21:35, 16 ное 21 / Политика 25 1785 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Има такъв народ“ ще подкрепи кабинет на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно от думите на Слави Трифонов часове, след като партията победител на изборите започна серия от консултации за съставяне на кабинет. 

Както казах, ще направя всичко възможно и всичко, което зависи от мен, за да бъде съставено правителство максимално бързо още с първия мандат. Затова днес приех поканата за среща, отправена от победителите в изборите - Продължаваме промяната. Срещнах се с Кирил Петков и Асен Василев и изразих пълната си подкрепа към съставянето на правителство с техния мандат. Казах им директно, че ще направя всичко възможно, разбира се - всичко, което зависи от мен и от Има такъв народ, за да може правителството да се реализира, парламентът да работи и хората да се успокоят“, написа той във Facebook.

Освен с „Има такъв народ“ Кирил Петков и Асен Василев днес разговаряха с БСП и „Демократична България“. А след срещите заявиха, че са обнадедени за преговорите.

Припомняме, че след изборите през юли Слави Трифонов предложи на двамата бивши служебни министри да се включат в негов проектокабинет, но те отклониха поканата заради различия с издигнатия за кандидат-премиер от „Има такъв народ“ Николай Василев.

Впоследствие отношенията между партията на Трифонов и двамата министри се изостриха и към Петков и Василев бяха отправени серия критики. Именно от ИТН дойдоха и първите сигнали за проблеми с канадското гражданство на Петков.

След края на 47-ия парламент от „Има такъв народ“, рокадите в състава на служебния кабинет и появата на „Продължаваме промяната“ хората на Слави Трифонов видяха в новата формация потенциален партньор.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама