Стефан Янев: Нямаше опорочаване на изборите, въпреки внушенията

11:41, 17 ное 21 / Избори 2в1 25 1327 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В неделя се проведоха третите за тази година парламентарни избори, както и първият тур на вота за президент и вицепрезидент. Искам да подчертая, че въпреки предварителните внушения и инсинуации, които целяха опорочаване и манипулиране на изборния процес, ние успяхме да осигурим условия и гаранции това да не се случи. Всички български граждани имаха възможността да гласуват свободно, заяви служебният премиер Стефан Янев.

Служебният кабинет направи всичко необходимо за добрата организация на изборите, както и за предотвратяването на грозните явления, свързани с купения и корпоративен вот. Това се потвърди и от позитивната оценка на външните наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която адмирира и действията на МВР за справяне с тези порочни практики“, изтъкна той.

„От гледна точка на развитието на демократичните процеси и на обществените отношения, за мен е притеснителна относително ниската избирателна активност“, обърна внимание Стефан Янев и призова българите „да гласуват честно и свободно на предстоящия втори тур на изборите за президент и вицепрезидент“.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама