Ню Йорк връща новогодишното тържество на Таймс Скуеър

20:15, 17 ное 21 / Свят 25 1393 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ню Йорк ще допусне отново хиляди хора на Таймс Скуеър в навечерието на новата година, за да посрещнат празнично 2022 г., обяви кметът Бил де Блазио, след като миналогодишните празненства бяха повече от скромни заради пандемията.

Стотици хиляди празнуващи ще могат да присъстват на традиционното пускане на топката в полунощ, при условие че могат да докажат, че са напълно ваксинирани срещу коронавирус, заяви де Блазио пред репортери, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Участниците, които не могат да се ваксинират по медицински причини, ще трябва да покажат отрицателен тест в рамките на 72 часа преди събитието.

За деца на възраст под пет години няма да се изисква документ за ваксинация, но те трябва да бъдат придружавани от възрастен със сертификат за ваксинация. Неваксинираните ще трябва да носят маски, пише БНР.

Искаме да е голямо, да е изпълнено с живот, да е отново пищен и голям празник за Ню Йорк“, заяви кметът.

Миналата година Таймс Скуеър беше до голяма степен празен в новогодишната нощ, като само работещите на първа линия и поканените гости можеха да наблюдават известната церемония по падането на топката, спазвайки социална дистанция.

Над 80% от жителите на Ню Йорк са ваксинирани поне с една доза, а около 67% са напълно ваксинирани.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама