Първи „спекулации“ за състава на проектокабинет „Петков“?

17:20, 19 ное 21 / Избори 2в1 25 2002 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Процесът на преговори не е прост. Ще има 18 отбора по 18 теми, разговорите ще се излъчват онлайн. Започваме разговорите по политики от вторник и ще продължим до събота. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, цитиран от Mediapool.

Конкретни имена на министри ще се обсъждат „едва след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики“, поясниха от пресцентъра на партията. 

От ПП напомниха, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри.

Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали“, каза на свой ред Кирил Петков. Коментарите на двамата идват часове, след като Offnews.bg публикува списък с проектокабинет, начело с Петков и министри от трите формации, с които ПП преговаря - БСП, „Демократична България“ „Има такъв народ“.

Според разпространения от медията списък одобрените имена в следващото правителство са:

Даниел Лорер (ПП) - министър на външните работи
Бойко Рашков (БСП) - министър на вътрешните работи
Георги Гьоков (БСП) - социален министър
Асен Василев (ПП) - министър на финансите
Николай Събев (ПП) - министър на транспорта
Николай Денков (ПП) - министър на образованието
Христо Иванов (ДБ)- министър на правосъдието
Пламен Абровски (ИТН) - министър на земеделието
Георги Михайлов (БСП) - министър на здравеопазването
Деница Симеонова (ПП) - министър на иновациите
Любомир Каримански (ИТН) - министър на икономиката
Борислав Сандов (ДБ) - министър на околната среда
Радослав Рибарски (ПП) - министър на енергетиката

Всички отричат да са обсъждани имена

Освен двамата лидери на ПП,  Даниел Лорер, чието име фигурира в списъка като бъдещ министър на външните работи, беше категоричен, че в партията му не са правили подобни списъци и че разговори за имена на министри все още не са водени. „Всичко това са спекулации. Започваме с преговорите за политики, ще говорим за хората след това“, отбеляза той в ефира на БНР.

Георги Гьоков от БСП отрече да му е предлагат поста на министър на труда и социалната политика: „Към момента няма абсолютно никакви разговори за постове“.

От своя страна Любомир Каримански от „Има такъв народ“ заяви, че не е получавал предложение за министър на икономиката: „Категорично не са водени такива разговори. В момента така или иначе сме се разбрали, че преди да минат отделните политики, няма да се водят такива разговори“.

Информацията бе опровергана още от „Демократична България“ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който според списъка ще запази поста си и в редовен кабинет. Не, разговори с мен не са водени, заяви той пред журналисти. 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама