Нинова все пак подкрепи Радев и Йотова на балотажа

16:44, 19 ное 21 / Избори 2в1 25 1583 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Политическият съвет на коалиция „БСП за България“ изразява подкрепа за кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова и призовава да се гласува. Това решение е взето официално днес, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Новината идва часове преди да бъде закрита кампанията преди втория тур на президентските избори, на които Радев и Йотова ще се борят за втори мандат срещу Анастас Герджиков и Невяна Митева. Само преди дни червената лидерка предпочете да не отговори на въпроса за кого ще гласува на балотажа в неделя, но ето че вече отговорът ѝ е ясен. 

Момичето си отива… и е готово да повлече всички след себе си

Другата новина е, че макар и в оставка, Корнелия Нинова ще води групата на БСП в следващия паралмент. Политическият съвет на коалицията „БСП за България“ и депутатите в следващия парламент са одобрили и това тя да е начело на екипа за преговори за съставяне на правителство. Предстои Националният съвет на БСП да определи преговорната рамка, да даде мандат за преговори, да избере преговорния екип и да насрочи дата за Конгрес на партията през януари.

Припомняме, че Нинова подаде оставка като лидер на БСП след лошия резултат на вота в неделя, когато социалистите се сринаха до четвъртото място. Въпреки това тя остава начело на партията до януари 2022 г., когато се очаква нов Конгрес.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама