Двама сценаристи на Слави Трифонов отказват да са депутати

20:41, 19 ное 21 / Политика 25 3038 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Сценаристите от „Шоуто на Слави“ в телевизия „Седем осми“ Филип Станев и Ивайло Вълчев няма да бъдат депутати в следващия парламент. Това ставя ясно от решения на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Двамата избрани за народни представители от „Има такъв народ“ са подали заявления за отказ от депутатските си места в ЦИК, която е одобрила исканията им. Те бяха заместник-председатели на парламентарната група на „Има такъв народ“ в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Филип Станев бе водач на листите в Добрич и Варна, а Ивайло Вълчев - на листите в Бургас и Сливен.

От решение на ЦИК се вижда, че на мястото на Станев от листата в Добрич влиза Ивайло Христов, а във Варна - Александър Александров. Златомира Карагеоргиева-Мострова заема освободеното от Вълчев място в Бургас, а Иван Клисурски - в Сливен, пише „Дневник“.

Вчера от своето място в парламента се отказа и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Депутати няма да са и Тодор Тодоров от ГЕРБ, както и Осман Мурадов, Веселина Радославова и Сюлейман Кичиков - и тримата от ДПС. До неделя се очаква всички, избрани от две листи, да обявят кой избирателен район ще представляват.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама